Fizioterapia este ştiinţa, ce studiază mecanismele de acţiune a factorilor fizici (masaj, exerciţiu fizic regulat, apă, lumină, căldură, electricitate) asupra organismului uman şi utilizarea lor cu scop de tratare, recuperare si profilaxie. Anume din acest considerent este foarte important ca la amenajarea unui cabinet de fizioproceduri să se ţină cont de cerinţele şi necesităţile atît a personalului cît şi  a pacienţilor.

Astfel, am considerat necesară divizarea încăperii în trei zone: spaţiul de aşteptare, spaţiul de reabilitare a pacienţilor şi spaţiul de pregătiri/ lucru a personalului. În zona de aşteptare se găsesc fotolii, astfel ca pacienţii care-şi aşteaptă rîndul să se simtă comod, relaxaţi şi să nu deranjeze personalul din activitatea sa. Zona de reabilitare a pacienţilor este despărţită prin separatori în trei spaţii, astfel ca fiecare pacient să aibă cabină aparte. Fiecare cabină este dotată cu canapea pentru fizioterapie cu cap fix, tumbă pe care se află aparatul pentru fizioterapie, un taburet şi cuiere pentru îmbrăcăminte. În ceea ce priveşte spaţiul de pregătiri a personalului, acesta de asemenea este separat de restul încăperii printr-o sticlă mată semitransparentă. Spaţiul respectiv este dotat cu lavoar, plită electrică, hotă, măsuţă cu rafturi şi taburete. În ceea ce priveşte gama generală a încăperii pentru fizioproceduri, am optat pentru culori calde, deschise şi care dau spaţiului o atmosferă calmă şi plăcută.

Cabinetul pentru fizioproceduri e doar o parte  a unui proiect ceva mai mare, proiect de amenajare  a spaţiului unui profilactoriu medical, la care am lucrat împreună cu o colegă de facultate – Baboi Cristina.