În situația în care tot mai frecvent ne confruntăm cu lipsa spațiului și se dorește o abordare minimalistă a obiectelor pentru a economisi fiecare centimetru, soluția propusă de către cei de la compania coreeană Celluon ca variantă de componente pentru computer pare a fi perfectă, cu atât mai mult că acestea sunt și portabile. Este vorba despre evoMouse și Magic Cube, dispozitivele care transformă orice suprafață plată într-un trackpad virtual care servește drept suprafață de intrare.

EvoMouse – prescurtarea de la evoluția mouse-ului, este un obiect de dimensiuni reduse, care amintește prin forma sa un animal micuț, ai cărui ochi infraroșii scanează mișcările degetului utilizatorului (determinate de niște gesturi comune) și le decodifică pentru computer. EvoMouse nu este un mouse fizic, indicatorul fiind doar degetul utilizatorului, ceea ce necesită un spațiu redus și face mișcările mai confortabile și naturale.

Atunci când dispozitivul este în stare de funcțiune, evoMouse creează o proiecție luminiscentă pe orice suprafață plană, care indică raza de acțiune al acestuia. Astfel, în această regiune glisarea degetului provoacă acțiunea de mișcare a cursorului, de click și dublu click, înainte și înapoi, rotire și mărire, care instantaneu provoacă pe ecran aceleași acțiuni. EvoMouse poate fi utilizat chiar şi pentru recunoaşterea scrisului de mână cu degetul sau cu un pix.  Datorită faptului că permite mișcări naturale și nu necesită mișcări în jurul unui obiect fizic, evoMouse ar putea reduce riscul problemei de care suferă mulți utilizatori ai ordinatorului cunoscută ca sindromul de tunel carpian.

Magic Cube reprezintă o tastatură portabilă virtuală care și-a găsit întruchiparea fizică în forma unui cub, care pe lângă această latură utilitară mai înglobează în sine de asemenea și mouse optic, precum și un dispozitiv destinat să recunoască scrisul manual.  Magic Cube funcționează bazându-se pe același concept și tehnologie ca și evoMouse și este compatibil cu android și iPhone, oferind astfel, o alternativă  portabilă nu numai pentru computere dar și pentru tastaturile mici ale dispozitivelor mobile.

Atât evoMouse cât și Magic Cube pot fi conectate prin bluetooth, deși nu este exclusă nici conectarea prin USB pentru încărcare, mărind astfel  timpul de utilizare a acestora, în afara celor două ore oferite de o singură încărcare.

Debutând la CES 2010, dispozitivele sunt acum disponibile pentru comandă online anticipată, livrarea fiind așteptată în mai 2011.

Aici ceva video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UZWLwjbJZ-s[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l2q8xWgmDgw[/youtube]

Leave a comment